De onbekende van de Seine

De onbekende van de Seine

op 10 april 2023 om 21:36

Rik Van Braband ging op zoek naar ‘de onbekende van de Seine’ en bracht, op vraag van Davidsfonds Geel, op dinsdag 21 maart 2023 in het Wijnhuis verslag uit van zijn zoektocht naar één van de mysteries van vorige eeuw.

Toen doken in de wereld van de literatuur en de schilderkunst allerlei verwijzingen op naar de zogenaamde ‘onbekende van de Seine’. Het lichaam van een jonge vrouw zou meer dan 100 jaar geleden uit de Seine gevist zijn met een mysterieuze glimlach op het gelaat. De lijkschouwer was blijkbaar zo onder de indruk dat hij een gipsafdruk van het gelaat maakte, die later in allerlei versies opdook in de wereld van de kunst.

Rik dook dus in zijn boeken en kwam na een lange queeste tot een verantwoorde hypothese over deze onbekende. Een dertigtal geïnteresseerden luisterden heel aandachtig naar zijn conclusies en genoten van zijn mooi opgebouwde en helder geïllustreerde presentatie. De avond werd dan ook afgerond met een welverdiend applaus.

Mocht u er niet bij geweest zijn, dan raden wij u aan om de culturele agenda’s de volgende maanden in de gaten te houden: een lezing van Rik Van Braband is een garantie op een boeiende avond!

Onbekende van de Seine

Documenten

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit