Lezing door Dominique Minten, journalist bij de Standaard

Lezing door Dominique Minten, journalist bij de Standaard

op 1 mei 2023 om 20:26

Op dinsdag 18 april was Dominique Minten, redacteur buitenland bij De Standaard, te gast in het Wijnhuis op uitnodiging van Davidsfonds Geel.

Dominique Minten illustreerde hoe de wereld van de journalistiek sinds enige tijd grote veranderingen ondergaat. Hoewel de papieren krant nog zeker niet verdwenen is (vooral de weekendedities zijn erg succesvol), zie je duidelijk de groei van de digitale krant. Dat brengt extra mogelijkheden voor de makers met zich mee: ze kunnen perfect analyseren welke artikels het meest gelezen worden. De vraag is dan natuurlijk wat je met dat resultaat doet: mag je je als journalist door die cijfers laten leiden?

Dominique Minten gaf tevens een heldere kijk op de actuele thema’s die hij volgt: de oorlog in Oekraïne, de relatie Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, de politieke ontwikkelingen in Nederland… Hij maakte ook ruim de tijd om de vele vragen van het geïnteresseerde publiek te beantwoorden. De avond werd afgesloten met een gezellige, informele babbel.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit