Wandeling Koninklijk Domein

Wandeling Koninklijk Domein

op 22 oktober 2023 om 09:00

Op uitnodiging van Davidsfonds Geel neemt Danny Van der Veken ons mee door het Koninklijk Domein in de buurt van Sas 7.

De Grote Watering, De Kattestaartvijver, de Koningshoeve…: het zijn voor de deelnemers aan de wandeling doorheen het Koninklijk Domein der Kempen geen onbekende namen meer.
Danny Van der Veken wist op 22 oktober bijna 40 deelnemers ruim drie uur lang te boeien met zijn gedegen kennis over dat domein dat ooit door Leopold I was aangekocht. Als mede-auteur van het boek ‘Koning in de Kempen’ was hij natuurlijk grondig voorbereid. Hij nam ons mee doorheen de rijke geschiedenis van dat gebied dat evolueerde van onontwikkeld heide- en moerasgebied tot een domein waar o.a. de nieuwste technieken in de landbouw gedemonstreerd worden.
De wandeling was gevarieerd en de deelnemers maakten kennis met de huidige invulling van het gebied, waar paarden gehouden worden, waar schapen zorgen voor begrazing en waar wandelaars en fietsers kunnen genieten van een verzorgd natuurgebied.
Uiteraard werd er ook dieper ingegaan op de koninklijke aanwezigheid en impact doorheen de jaren. Daar kwam nog bij dat buien die voormiddag uitbleven, zodat we uiteindelijk op een heel geslaagde activiteit mogen terugblikken.

IMG_3637 (4)

IMG_3643 (2)

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit