Over De gids vertelt: Middlegate

03 dec

De gids vertelt: Middlegate

Het is ondertussen al zo’n tien jaar geleden dat kunstpaus Jan Hoet zorgde voor een ophefmakende tentoonstelling in Geel. Met Middlegate creëerde hij een verrassend geheel van kunstwerken van bekende artiesten en van zogenaamde ‘outsider art’ (kunst van buitenstaanders). De Barmhartige Stede bleek de ideale locatie voor dit project. Ondertussen loopt de derde editie van Middlegate, deze keer met Philippe Van Cauteren en Pierre Muylle als curatoren. Ook nu is het een mix van werken van gerenommeerde kunstenaars en van psychiatrische patiënten. Werken van het S.M.A.K. hangen er dus naast werken van het OPZ.

zondag 3 december 2023 van 10:00 uur tot 13:00 uur

Davidsfonds Geel vond Gelenaar Georges Vannuten bereid om u op zondag 3 december rond te leiden doorheen deze intrigerende expo. Als u Georges kent, weet u ongeveer wat u mag verwachten: een originele kijk op kunst met ruimte voor interpretatie en met enkele humoristische knipoogjes…We verwachten u om 10u aan de Halle (Markt 1 in Geel). Georges neemt u ook mee naar de locaties op het OPZ (dat kan te voet of met de fiets) en het einde is voorzien omstreeks 13u. De toegangsprijs voor de tentoonstelling bedraagt 4 euro.

Als u zeker wil zijn van een plaatsje (het aantal deelnemers is helaas beperkt), kan u best inschrijven voor deze activiteit via davidsfondsgeel@gmail.com.

Labels: Kunst & CultuurBezoek met gids