Over Op stap met de vogelringer

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

13 mei
# 4494

Op stap met de vogelringer

Op zaterdag 13 mei om 14u kan u in het Prinsenpark in Retie terecht voor een speciale ervaring: op stap met de vogelringer! Piet De Bont neemt u mee naar de talloze nestkastjes waar o.a. de koolmees, de pimpelmees en de bonte vliegenvanger huizen. U krijgt de kans om de nesten met inhoud te bewonderen, terwijl hij verduidelijkt hoe en waarom de jonge vogels geringd worden.

zaterdag 13 mei 2023 om 14:00 uur

Deze wandeling is uitermate geschikt voor kinderen en kleinkinderen: ze krijgen de kans om de vogeltjes, voorzichtig uiteraard, vast te pakken. Hilaire De Bont installeerde de meeste nestkastjes in het Prinsenpark. Piet, zijn zoon, zet nu de traditie voort en onderhoudt ze met veel zorg.

Op vraag van Davidsfonds Geel maakt Piet De Bont dus op zaterdag 13 mei graag tijd vrij om u rond te leiden en vragen te beantwoorden. U wordt om 14u verwacht aan het onthaal in het Prinsenpark. Deelnemen aan deze unieke belevenis is gratis, maar u bent natuurlijk vrij om het project van Piet (het onderhoud van de nestkastjes) te ondersteunen met een symbolische bijdrage. Iedereen welkom!

Labels: Wandeling met gids