Afgelopen activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

Afgelopen activiteiten - overzicht

 1. Op
  17 mrt

  De gids vertelt: Tarmac Zero One

  Het wordt stilaan een mooie traditie bij Davidsfonds Geel: wanneer er een nieuwe tentoonstelling in de Halle wordt georganiseerd, staat onze gids Georges Vannuten weer klaar om u op zijn eigen, onnavolgbare manier te begeleiden.

  1 sessie Bezoek met gids Cultuurregio Kempen
  Meer informatie
 2. Op
  14 mrt

  Ontmaskert Geert Berings de heilige Amandus?

  De bekendheid van Geel heeft natuurlijk alles te maken met de verering van de heilige Dimpna, maar de centrale kerk op het marktplein is toegewijd aan een andere heilige: Sint-Amandus. En hoewel die ook een uitermate boeiend leven heeft geleid, is dat minder bekend, tenzij u het boek ‘Hak om, die boom’ gelezen heeft. Daarin beschrijft historicus Geert Berings de kerstening van Vlaanderen, met daarin een belangrijke rol voor Amandus. Op uitnodiging van Davidsfonds Geel vertelt Geert Berings daar alles over op donderdag 14 maart om 20u in de expozaal van CC de Werft.

  Avondcursus 1 sessie Cultuurregio Kempen
  Ontmaskert Geert Berings de heilige Amandus?
  Meer informatie
 3. Op
  03 dec

  De gids vertelt: Middlegate

  Het is ondertussen al zo’n tien jaar geleden dat kunstpaus Jan Hoet zorgde voor een ophefmakende tentoonstelling in Geel. Met Middlegate creëerde hij een verrassend geheel van kunstwerken van bekende artiesten en van zogenaamde ‘outsider art’ (kunst van buitenstaanders). De Barmhartige Stede bleek de ideale locatie voor dit project. Ondertussen loopt de derde editie van Middlegate, deze keer met Philippe Van Cauteren en Pierre Muylle als curatoren. Ook nu is het een mix van werken van gerenommeerde kunstenaars en van psychiatrische patiënten. Werken van het S.M.A.K. hangen er dus naast werken van het OPZ.

  Kunst & Cultuur Bezoek met gids
  De gids vertelt: Middlegate
  Meer informatie
 4. Op
  22 okt

  Gegidste wandeling Koninklijk Domein der Kempen

  Danny Van der Veken is geen echte royaltywatcher, maar het Koninklijk Domein der Kempen kent hij wel. Dat blijkt heel duidelijk uit het boek ‘Koning in de Kempen’, dat hij samen met Janna Lefevere en Walter Raeymaekers schreef. Op zondag 22 oktober om 9u staat hij klaar aan Sas 7 voor een gegidste wandeling, op uitnodiging van Davidsfonds Geel. Je kan er het dan het koninklijk verleden van Ten Aard en Retie ontdekken. Wegens groot succes is de wandeling momenteel volzet, je kan je nog aanmelden voor de wachtlijst.

  1 sessie Wandeling met gids
  Gegidste wandeling Koninklijk Domein der Kempen
  Meer informatie
 5. Op
  21 jun

  Zomerzoektocht Davidsfonds

  De leukste zomerzoektocht van Vlaanderen (en ver daarbuiten): Roeselare & Zonnebeke
  21 juni – 21 september

  Meer informatie kan je hier vinden: Zomerzoektocht

  Meer informatie
 6. Op
  04 jun

  De gids vertelt: expo Tom Liekens in De Halle

  Op vraag van Davidsfonds Geel leidt Georges Vannuten ons door de expo van Tom Liekens.

  1 sessie Bezoek met gids
  Meer informatie
 7. Op
  13 mei

  Op stap met de vogelringer

  Op zaterdag 13 mei om 14u kan u in het Prinsenpark in Retie terecht voor een speciale ervaring: op stap met de vogelringer! Piet De Bont neemt u mee naar de talloze nestkastjes waar o.a. de koolmees, de pimpelmees en de bonte vliegenvanger huizen. U krijgt de kans om de nesten met inhoud te bewonderen, terwijl hij verduidelijkt hoe en waarom de jonge vogels geringd worden.

  Wandeling met gids
  Meer informatie
 8. Op
  27 apr

  Fingerfood met Christof Lauwers en Hannes Vangenechten

  Wil je graag wat meer weten over chocolade snacks? Hoe maak je een Mellowcake of een “fingerfood” gebakje? Op vraag van Davidsfonds afdeling Geel nemen Christof Lauwers en Hannes Van Genechten je op donderdag 27 april 2023 graag mee in hun wereld van de chocolade/patisserie. Ze tonen hoe je makkelijk heerlijkheden uit de oven kan toveren en nodigen je uit om hieraan mee te werken. Wat we maken in de bakkerij van Sint-Jozef Geel, kunnen we achteraf mee naar huis nemen.

  Vooraf inschrijven is noodzakelijk, de deadline is 21 april.

  1 sessie Workshop
  Fingerfood met Christof Lauwers en Hannes Vangenechten
  Meer informatie
 9. Op
  18 apr
  inGeel 

  Dominique Minten: journalistiek in een wereld van verandering

  Dominique Minten is redacteur buitenland bij De Standaard. Hij is gespecialiseerd in thema’s als de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, de oorlog in Oekraïne en de energietransitie. Hij heeft ondertussen al wel wat jaren op de teller als journalist en op uitnodiging van Davidsfonds Geel wil hij graag vertellen over zijn ervaringen en zijn kijk op de actualiteit op dinsdag 18 april om 20u in het Wijnhuis in Geel.

  Avondcursus 1 sessie
  Meer informatie
 10. Op
  21 mrt
  inGeel 

  De onbekende van de Seine: een cultuur-historisch mysterie

  Rik Van Braband, kunstminnaar bij uitstek en ervaren verteller, is op zoek gegaan naar de oorsprong van het raadsel van de onbekende in de Seine en het resultaat van zijn zoektocht heeft hij gegoten in een boeiende lezing, met uiteraard heel wat illustratiemateriaal. 

  Op uitnodiging van Davidsfonds Geel vertelt Rik u alles over de onbekende van de Seine op dinsdag 21 maart.

  Afspraak om 20u in het Wijnhuis (Stationsstraat 56 in Geel). 

  De toegangsprijs bedraagt 6 euro (4 euro voor Davidsfondsleden). 

  Lezing 1 sessie Europa
  Meer informatie