Over De gids vertelt: Middlegate

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 14 mrt

  Ontmaskert Geert Berings de heilige Amandus?

  De bekendheid van Geel heeft natuurlijk alles te maken met de verering van de heilige Dimpna, maar de centrale kerk op het marktplein is ...
 2. 17 mrt

  De gids vertelt: Tarmac Zero One

  Het wordt stilaan een mooie traditie bij Davidsfonds Geel: wanneer er een nieuwe tentoonstelling in de Halle wordt georganiseerd, staat o...
 3. 26 mrt

  Zon en maan, goud en zilver. Tweedeling in het Inca-rijk

  Annelies Valgaeren bekijkt hoe de dualiteit aan de basis ligt van de Inca-kunst en hoe het dagelijkse leven erdoor werd beïnvloed.
Toon alle activiteiten
03 dec

De gids vertelt: Middlegate

Het is ondertussen al zo’n tien jaar geleden dat kunstpaus Jan Hoet zorgde voor een ophefmakende tentoonstelling in Geel. Met Middlegate creëerde hij een verrassend geheel van kunstwerken van bekende artiesten en van zogenaamde ‘outsider art’ (kunst van buitenstaanders). De Barmhartige Stede bleek de ideale locatie voor dit project. Ondertussen loopt de derde editie van Middlegate, deze keer met Philippe Van Cauteren en Pierre Muylle als curatoren. Ook nu is het een mix van werken van gerenommeerde kunstenaars en van psychiatrische patiënten. Werken van het S.M.A.K. hangen er dus naast werken van het OPZ.

zondag 3 december 2023 van 10:00 uur tot 13:00 uur

Davidsfonds Geel vond Gelenaar Georges Vannuten bereid om u op zondag 3 december rond te leiden doorheen deze intrigerende expo. Als u Georges kent, weet u ongeveer wat u mag verwachten: een originele kijk op kunst met ruimte voor interpretatie en met enkele humoristische knipoogjes…We verwachten u om 10u aan de Halle (Markt 1 in Geel). Georges neemt u ook mee naar de locaties op het OPZ (dat kan te voet of met de fiets) en het einde is voorzien omstreeks 13u. De toegangsprijs voor de tentoonstelling bedraagt 4 euro.

Als u zeker wil zijn van een plaatsje (het aantal deelnemers is helaas beperkt), kan u best inschrijven voor deze activiteit via davidsfondsgeel@gmail.com.

Labels: Kunst & CultuurBezoek met gids